Novinky

« Späť

Večer kolied

Večer kolied

Hovorí sa, že kto počas bohoslužieb aj spieva, dvakrát sa modlí. Vianočné obdobie je tomuto osobitne priaznivo naklonené, veď ponúka veľké množstvo tradičných, ľúbivých až strhujúcich kolied. My sme sa počas Vianoc viacerí stretli, aby sme si ich opäť spoločne zanôtili.

Nedeľa, 27. decembra bola tým dňom, kedy sme sa opäť po roku stretli v Pastoračnom centre, aby sme ducha a atmosféru najkrajších sviatkov roka umocnili spoločne zaspievanými koledami. Vianočné melódie však nezneli iba z našich úst: úvod večera bol naplnený profesionálnymi umelcami, ktorí nám predviedli svoje úžasné umenie na klavíri či husliach. Pookriali sme pri krásnych kusoch, ktoré nás naladili na naše spoločné spontánne koledovanie vedené klavírnym doprovodom organistu nášho pána Matúša.

A ako sa už stalo zvykom - vrcholom večera bola trojjazyčne zaspievaná Tichá noc. Avšak ani touto koledou sa večer neskončil: pri tichých tónoch reprodukovanej vianočnej hudby sme ešte zotrvali v príjemných, Vianocami predchnutých rozhovoroch. Sme radi, že takéto koledovanie sa už stáva stabilnou súčasťou slávenia vianočných sviatkov v našej farnosti.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Blahoželám Vám, takto sa mi to páči a nemali by sme dopustiť, aby sa krásne vianočné koledy vytrácali.......
Odoslané 4.1.2016 14:23.