Novinky

« Späť

Farské popoludnie

Farské popoludnie

Blížiaci sa koniec školského roku, nastávajúce dovolenkové obdobie, počas ktorého sa rozídeme do rôznych viac či menej vzdialených destinácií a budeme sa tak vídať menej i ideálne počasie nás podnietilo k zorganizovaniu neformálneho farského popoludnia, na ktorom sme sa chceli v čo najširšom kruhu stretnúť, zhrnúť a zhodnotiť, čo sa nám podarilo urobiť alebo sa len tak pozhovárať a utužiť vzájomné vzťahy. Rozchádzali sme sa viac ako spokojní.

S dvojtýždňovým predstihom vyčistená a vyupratovaná záhrada najprv privítala nášho gulášového šéfkuchára, ktorému sa jeho dielo opäť podarilo, takže postupne prichádzajúcich farníkov vítala hneď pri vstupe do záhrady lákavá vôňa skvelého miešaného guláša. Na pripravených stoloch už čakali na svojich konzumentov rozmanité slané a sladké dobroty, ktoré poprinášali naše šikovné gazdinky. Aj milovníci lahodného vínka či čapovaného, dobre vychladeného piva si tiež prišli na svoje. A pre tých, ktorí mali chuť aj na iné lahôdky, bolo pripravené napríklad tiramisu alebo grilované špeciality vrátane voňavého, krásne opečeného ananásu.

Farskú záhradu na naše príjemné prekvapenie zaplnilo okolo 100 ľudí, ktorým atmosféra stretnutia a dobré spoločenstvo evidentne dobre padlo. V zjavne srdečných a otvorených rozhovoroch zotrvali až do večerných hodín. Ani deti nevyšli naprázdno: na trávnatej ploche záhrady si zahrali futbal na dve bránky, v ktorom sa realizovali aj niektorí dospelí, pod strechou záhradného prístrešku si zase dvojice zahrali stolný tenis. Ideálne počasie, výborné spoločenstvo i dobré gurmánske zabezpečenie urobili z tohto popoludnia skvelý spoločenský zážitok pre všetkých, ktorí tento nedeľný čas prišli stráviť do nášho farského spoločenstva. Už dnes sa preto tešíme na tie ďalšie.