Novinky

« Späť

Milosrdní ako Otec

Milosrdní ako Otec

Taký bol názov prednášky Mons. Jančoviča, ktorá sa za hojnej účasti konala v posledný októbrový piatok v našom Pastoračnom centre. V rámci cyklu Slovo o viere nám tento známy biblista z Cyrilometodskej bohosloveckej fakulty v Bratislava aj tento rok prichádza vysvetľovať princípy a prístupy ku Svätému Písmu.

Témou večera bol Rok Božieho milosrdenstva, ktorý z podnetu Svätého Otca onedlho začne. Mons. Jančovič sa sústredil na Božie milosrdenstvo v Starom aj Novom zákone. Postupne prešiel jednotlivé knihy Písma a pojem a obsah milosrdenstva nám priblížil na mnohých konkrétnych príkladoch. Uvedomili sme si, že milosrdenstvo neznamená len prosiť oň Pána pre seba, ale rovnako sa máme správať aj my k tým, ktorí to potrebujú od nás. Teda milosrdenstvo rozdávať. Aby sme boli tým, čím máme byť - svetlom sveta a soľou zeme. O to viac, že milosrdenstvo najviac zakúsime v núdzi. Podnetný večer plný konkrétnych príkladov preto vyústil do viacerých záverov a usmernení, ktorými sa môžeme vo svojom živote riadiť tak, aby sme na milosrdenstvo Pána boli sami disponovaní, ale aby sme ho aj my sami rozdávali tým, ktorí to od nás potrebujú.

Najbližšie sa so Slovom o viere stretneme 27. novembra, kedy nám na tému Problematika rozvedených a znovu zosobášených príde prednášať Mons. Vladimír Thurzo, morálny teológ z Cyrilometodskej bohosloveckej fakulty v Bratislave.