Novinky

« Späť

Aprílová detská svätá omša

Aprílová detská svätá omša

Po mesiaci, ktorý utiekol ako voda, sme sa v našom kostole v piatok, 13 apríla, opäť stretli v príjemnom, živom a dynamickom spoločenstve s našou najmladšou generáciou Rusovčanov – od tých, ktorí ešte potrebujú kočík, cez deťúrence pohybujúce sa iba s dopomocou rodiča až po tie, ktoré už pekne, zreteľne a plynulo čítajú a dokonca nádherne spievajú. Mimoriadne sme pookriali pri aktívnych vstupoch detí v oboch častiach svätej omše. Aj pre najmladších špeciálne pripravená kázeň nášho pána farára bola podnetnou nielen nich samotných, ale aj nás, ktorí si toho už viac pamätáme. Všetci sme sa napokon rozchádzali s dobrým pocitom, že o budúcnosť nášho spoločenstva môže byť pri pokračovaní tejto tradície dobre postarané.

Plné parkovisko vedľa kostola pri príchode na svätú omšu bolo zreteľným signálom, že bude o niečo iná, snáď ešte stále trochu netradičná. Húf detí pod vedením našich mamičiek Petronely Lakatošovej a Veroniky Venckovej sa už v priestoroch Pastoračného centra viac ako pol hodinu pripravoval na svätú omšu: precvičovali si hudobné vstupy i svoje čítania z Písma či spoločných modlitieb veriacich. A veru: počas svätej omše bolo dobrú prípravu hneď poznať. Bohatý hudobný sprievod, ktorý sa oproti minulému mesiacu rozrástol o viacero vstupov, ale aj krásne, zreteľné a bezchybné čítanie vrátane ťažkého slova „veľrada“ boli jasným znakom toho, že systematická práca s deťmi prináša svoje sladké ovocie. Deti evidentne zaujala aj kázeň pána farára venovanú vysvetleniu schopnosti obetovať sa pre dobro druhého, ktorej osviežením bol príbeh o čiernej ovečke z pera dona Antona Srholca v prednese mamičky Ľudmily Králikovej. Radostné očká detí prichádzajúcich počas svätého prijímania k pánovi farárovi pre krížik boli úžasnou odmenou pre nás všetkých, osobitne však pre rodičov. Tí sa po svätej omši ešte so svojimi ratolesťami pobrali späť do „pastorka“, aby sa svojim deťom ešte chvíľu venovali.

Už dnes sa preto tešíme na ďalšie takéto úžasné spoločenstvo detí a dospelých na nasledujúcej svätej omši venovanej deťom. A veríme, že ak medzi nami ešte sú deti, ktoré tieto skvelé chvíľky s nami nezažili, nabudúce medzi nás určite prídu. Nepochybujeme, že neoľutujú!