Novinky

« Späť

Farský piknik

Farský piknik

Stalo sa už tradíciou, že keď sa zima prelomí do jarného obdobia, stretávame sa v našej farskej záhrade, aby sme sa nasýtili jarného ovzdušia a príjemnej teploty a na voňavom trávniku, pri prestretých stoloch a zapálenom ohníku si utužili svoje vzťahy, vytvorili priestor na rozhovor či spoznanie nových ľudí. Nebolo tomu inak ani druhá májovú nedeľu - sviatku matiek, kedy sme sa všetky generácie - deti, rodičia, starí rodičia, priatelia a známi stretli v pokosenej záhrade za farskou budovou, aby sme si vychutnali krásne počasie a vzájomnú prítomnosť.

Už keď sme pred viacerými rokmi prácne rekultivovali prales buriny a prerastených stromov, aby sme z pralesa urobili použiteľnú záhradu, predstavovali sme si, ako ju budeme využívať pre hry detí a stretnutia dospelých. V druhú májovú nedeľu sme si prišli užiť a vychutnať príchod jari a spoločne pogratulovať našim matkám k ich zaslúžzenému sviatku. Počasie bolo naozaj ideálne: slniečko príjemne svietilo, jarný vánok pofukoval, od ohníka sa šírila typická grilovacia vôňa, skrátka: atmosféra bola ideálna pre krásne popoludnie v prírode. Deti naplno využívali všetky atrakcie i futbalové brány, dospelí si vytvárali rôzne skupinky, kde si príjemne podiskutovali a všetci si pochutnali na všakovakých dobrotách, ktoré si podonášali alebo čerstvo ugrilovali.

Strávili sme spolu krásne nedeľné popoludnie, ktorého čaro bolo nielen v nádhernom počasí, ale predovšetkým v spoločenstve, ktoré sme vytvorili.