Novinky

« Späť

Vaše 2 % z daní pre OZ Vitus

Vaše 2 % z daní pre OZ Vitus

Aj vďaka vám, ktorí ste minulý rok darovali dve percentá z daní, mohlo občianske združenie Vitus v Rusovciach realizovať množstvo aktivít. Pomôžte nám pokračovať v našej činnosti aj v roku 2017!

V roku 2016 sme z 2 % získali 6 957,52 eur. Koľko to bude v roku 2017?
Od roku 2010 sa nám podarilo upraviť farskú záhradu, sprístupniť kryptu, zrealizovať kúrenie v kostole, postaviť novú faru a pastoračné centrum. A to všetko len za tri roky. V roku 2014 sme otvorili farskú škôlku a nasledovalo detské ihrisko v záhrade. V ďalšom roku sa nám tiež podarilo vymaľovať exteriér kostola. V roku 2016 dostali novú strechu kostol i veža. Všetky spomínané priestory poslúžili na desiatky stretnutí a podujatí pre farníkov aj návštevníkov Rusoviec. 
 
A aké sú naše najbližšie plány?
Radi by sme opravili okná na kostole, zrekonštruovali organ a opravili kostolík sv. Víta. Časť aktivít plánujeme realizovať svojpomocne, no bez finančnej podpory to nebude možné. Pomôžu nám aj vaše 2 alebo 3 percentá z dane. Za všetky dary a vašu podporu ďakujeme!
 
Ako venovať 2 alebo 3 % zo svojich daní?
Tlačivo Vyhlásenie na darovanie nájdete tu. Vyplnené Vyhlásenie doručte na daňový úrad príslušný bydlisku do 30. apríla 2017 spolu s Potvrdením o zaplatení dane
Ak ste v minulom roku odpracovali 40 hodín ako dobrovoľník, môžete darovať až 3 %, musíte však zároveň priložiť Potvrdenie o dobrovoľníckej činnosti (tu sú podrobné informácie). 
Podnikatelia (živnostníci a firmy) poukazujú podiel zaplatenej dane priamo vo svojom daňovom priznaní. Všetky potrebné informácie sú tu
 
Ak by ste mali akékoľvek otázky k asignácii daní, prípadne by ste chceli inak podporiť OZ Vitus, prosím, kontaktujte nás na čísle +421 905 497 716.
 
Ciele a aktivity OZ Vitus
Naše občianske združenie má viacero cieľov. Predovšetkým je to postupná rekonštrukcia farského kostola sv. Márie Magdalény a kostola sv. Víta v Rusovciach, ako aj prevádzka farského pastoračného centra. V centre organizujeme podujatia a stretnutia členov a priaznivcov našej farnosti zamerané na rozvoj vzťahov v duchu kresťanských hodnôt. Sú to kultúrno-spoločenské podujatia, klubové stretnutia, záujmové krúžky. 
OZ VITUS sa venuje aj charitatívnej a sociálnej činnosti orientovanej na rodiny, deti a seniorov. Pripravujeme tiež medzinárodné stretnutia, ktorých cieľom je vzájomné spoznávanie a zdieľanie skúseností. V neposlednom rade sa venujeme výchovnej a vzdelávacej činnosti zameranej na všestranný telesný a duchovný rozvoj detí a mládeže - výlety, tábory, voľnočasové a športové aktivity.
 
Kontaktné údaje:
Občianske združenie VITUS
Gerulatská 63
851 10  Bratislava 59
 
IČO: 30795079