Novinky

« Späť

Opäť všetci spolu

Opäť všetci spolu

Priatelia, asi nie som sám, komu sa zdá, že horúce dni tohtoročnej dovolenkovej a prázdninovej sezóny, na ktoré tak skoro nezabudneme, sa skončili hádam iba včera alebo predvčerom. Pritom pohľad do kalendára nekopromisne vraví, že deti a mládež už majú za sebou dva týždne z nového školského roku. Je preto príjemné po mesiacoch uvoľnenia sa, oddychu i rozluky znovu sa stretnúť, porozprávať si o svojich zážitkoch a skúsenostiach a vrátiť sa tak aj do svojho farského spoločenstva.

My sme si na to zvolili formu farského pikniku. V krásnu druhú septembrovú nedeľu popoludní zaplnilo našu farskú záhradu a všetky jej detské atrakcie množstvo Rusovčanov všetkých generácií. Dospelí priniesli okrem svojich ratolestí aj veľa chutných slaných a sladkých dobrôt, niektorí z nás pripravili ohnisko na opekanie špekáčikov i samotné špekáčiky, iní sa deťom postarali o čapovanú kofolu či dospelým o dobré pivko, ďalší o príjemné pozadie tvorené relaxačnou hudbou. V takejto atmosfére umocnenej vynikajúcim počasím sme my dospelí strávili príjemné chvíle v ruke s ražňom či pohárom vychladeného piva alebo kofoly, deti si vybili svoju energiu na našich atrakciách i s loptou, takže aj im náramne chutili najrozmanitejšie dobroty porozkladané na stoloch.

Skvelá atmosféra bola mimoriadne príjmená pre rozhovory, v ktorých sme sa vrátili nielen do príjemných chvíľ dovolenkového a prázdninového obdobia, ale i do predpoludňajšieho požehnania dopravných prostriedkov, no nevyhli sme sa ani diskusii o našich plánoch pre farnosť na novú, takpovediac sezónu.

Rozchádzali sme sa vo večerných hodinách nielen plní dojmov a nových plánov, ale aj s novými kontaktmi a nadviazanými známosťami a s veľkým uspokojením, že stretnutie prinieslo všetkým osoh.