Novinky

« Späť

Koledníci v Rusovciach vyzbierali 777,80 eur!

Koledníci v Rusovciach vyzbierali 777,80 eur!

Tento rok sa naša farnosť po prvýkrát zapojila do charitatívneho projektu Dobrá novina. Skupina detí 25. decembra koledovala v rusovských domácnostiach a 26. decembra sa predstavili počas sv. omše.

Ďakujeme všetkým Rusovčanom, ktorí prispeli našim koledníkom a tí vyzbierali sumu až 777,80 eur. Sme veľmi vďační, že Rusovčania takto štedro prejavili svoju solidaritu s núdznymi v Afrike a veríme, že Dobrá novina sa stane novou farskou tradíciou. Krátke video z programu koledníkov si môžete pozrieť na našom Youtube kanáli.

Dobrá novina je charitatívny projekt, ktorý už 20 rokov realizuje eRko - hnutie kresťanských spoločenstiev detí. Je to kolednícka akcia spojená so zbierkou pre projekty rozvojovej spolupráce v afrických krajinách a zároveň programom rozvojového vzdelávania počas celého roka. Za peniaze vyzbierané počas koledovania vo vianočnom období na Slovensku sa budujú nemocnice, školy, studne, deťom sa poskytuje vzdelanie a strava, aby sa dokázali učiť.

Dobrú novinu môžete podporiť aj darcovskou SMS na čísle 887 s texom: DMS (medzera) DOBRANOVINA Cena jednej SMS je 2 eurá.

www.dobranovina.sk