Novinky

« Back

Prvé stretnutie novej farskej rady

Prvé stretnutie novej farskej rady

Je tomu iba pár dní, čo počas svätej omše prvej adventnej nedele predstavil náš pán farár členov novozvolenej farskej rady. Dnes, piatok, 15. decembra, sa zišla na svojom prvom pracovnom stretnutí.

Večer otvoril a prítomných privítal správca našej farnosti, farár Július Marián Prachár. Ak privítal, tak treba povedať, že nielen slovne: každý si na stole našiel drobnú sladkosť, dámy k nej dostali aj nádhernú ružu.

Vianočnú slávnostnejšiu atmosféru vytváral nielen tím ľudí v novom zložení, ale aj na toto obdobie príznačný adventný veniec s dvomi horiacimi sviecami. V úvode pán farár pohovoril o úlohách a postavení farskej rady z pohľadu ich definovania v Kódexe kánonického práva. Zmienil tiež, že tak ako veriaci je nositeľom svetla, osobitne člen farskej rady je šíriteľom dobra a kresťanského myslenia a konania vo svojom okolí a má byť vzorom v principiálnych postojoch. Požiadal nás o aktívny prístup k nášmu pôsobeniu vo farskej rade i otvorenosť v komunikácii medzi sebou, ale aj voči nemu samotnému.

Po tomto úvode sa všetci prítomní predstavili a povedali pár slov o sebe. Peter Federič ako hlava našej farskej rady následne zosumarizoval naše najbližšie úlohy v období adventu a vianočných sviatkov, aby sa tak večer prehupol z oficiálnej a formálnej časti do jej pracovnej druhej polovice.

Po ujednotení programu a rozdelení úloh sme sa v neskoršiu večernú hodinu rozišli do svojich domov naplnení pocitom spokojnosti, že aj v novom zložení tvoríme vo farskej rade jednoliaty tím ľudí so záujmom o život v našom farskom spoločenstve.