Novinky

« Späť

Spomienka na dona Antónia - nádherný večer

Spomienka na dona Antónia - nádherný večer

7. januára si pripomíname už druhé výročie odchodu do večnosti veľkej osobnosti slovenského kresťanského života, ktorú ani netreba predstavovať - saleziána dona Antona Srholca, SDB. Pri tejto príležitosti sa v sobotu, 6. januára o 16:30 hod., v koncertnej sále Mirbachovho paláca Galérie mesta Bratislavy na Františkánskom námestí 11 konalo spomienkové stretnutie na tohto obetavého človeka, kňaza, dobrodinca a charitatívneho pracovníka.

Nadácia Antona Srholca António na tento slávnostný Trojkráľový večer s Antóniom nazvaný "Svetlo z hlbín" pripravila program, ktorý bol zmesou interpretácií autentických výpovedí samotného dona Antónia a osobných spomienok jeho rodinných príslušníkov, blízkych a známych. Tok slov bol dopĺňaný šanzónmi v brilantnom podaní Aleny Čermákovej za gitarového sprievodu jej manžela a autora hudby Ivana. Toto hudobno-slovné pásmo ukončili výpovede osobných priateľov dona Antónia a zavŕšili akordy dobre naladeného klavíra. Prítomní si po programe ešte v nádherných priestoroch paláca neformálne pohovorili pri čaši dobrého - ako inak - skalického vínka a drobnom občerstvení.

K spomienkam na otca Antónia je možné pripojiť aj osobné modlitby za jeho dušu, a to počas svätej omše v nedeľu, 7. januára o 18:00 hod., v kostole u Saleziánov na Miletičovej ulici v Bratislave a/alebo vo štvrtok, 11. januára o 18:00 hod. v kostole Milosrdných v Skalici, prípadne na sv. omši 12. januára o 14:00 hod. konanej za účasti Konfederácie politických väzňov Slovenska v tom istom kostole, po ktorej bude ešte nasledovať spomienkové stretnutie na cintoríne v Skalici.