Novinky

« Späť

Nová farská rada

Nová farská rada

Prvá adventná nedeľa nového cirkevného roka bola slávnostná nielen svojím liturgickým obsahom, ale aj vyhlásením výsledkov volieb do Farskej rady. Prvá skupina ukončila svoje funkčné obdobie a tak dostali farníci dva týždne čas, aby na pripravených volebných lístkoch označili tých, ktorí majú ich dôveru pre nasledovné funkčné obdobie. A práve v závere svätej omše tejto nedele pán farár predstavil farníkom nové zloženie Farskej rady.

Farská rada ako poradný orgán správcu našej farnosti Júliusa Mariána Prachára, ktorá bola zvolená krátko po jeho nástupe k nám, fungovala v Rusovciach už viac rokov. Preto nastal čas obmeniť jej zloženie a dostať do nej novú krv, čerstvé sily a inšpiráciu. Farníci tak mali možnosť v nových voľbách vyjadriť svoju vôľu a dať hlas tým, ktorí majú ich dôveru. Pán farár pripravil volebné lístky s menami kandidátov, ktorí vyslovili súhlas so svojou kandidatúrou a tým aj so svojím pôsobením v tomto orgáne v prípade svojho zvolenia. Po dvojtýždňovom období, kedy mohli farníci hlasovať, boli napokon všetky hlasy spočítané a v závere svätej omše prvej adventnej nedele pán farár predstavil zvolených kandidátov, odovzdal im horiace sviece a poprial veľa duchovných i fyzických síl pre prácu v prospech celej farnosti.

Nová Farská rada začne svoje pôsobenie 15. decembra v tomto zložení:

Peter Federič, Juraj Glazer-Opitz, Vladimír Heriban, Róbert Králik, Lucia Vanovčanová, Peter Morský, Anton Tóth, Jozef Šinál, Michal Tulek, Gabriela Ďuricová, Veronika Vencková a Petronela Lakatošová.

Zaželajme všetkým jej členom, aby sa im v nezištnej, ale prepotrebnej práci darilo k spokojnosti farníkov, aj ich samotných.