Novinky

« Späť

Naše "pastorko" oslávilo narodeniny

Naše

Nikomu z nás, ktorí sme dnes prišli na nedeľnú bohoslužbu, sa nám to akosi nechcelo uveriť. Uplynuli už štyri roky od času, kedy otec arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský posvätil priestory nášho novo vybudovaného Pastoračného centra sv. Márie Magdalény a poprial mu naplnenie našich ambícií, s ktorými ho otváral. Po svätej omši sme sa mnohí zišli v jeho priestoroch, aby sme si zaspomínali a vzájomne sa povzbudili pre budovanie spoločenstva aj v budúcnosti.

Už nedeľná svätá omša mala akýsi nádych výnimočnosti, ktorý visel vo vzduchu, hoci bola venovaná misiám a misionárom. Slávnostnosť dnešnej nedele sme akosi podvedome cítili, preto bolo prirodzené, že sme sa v nezvyčajne hojnom počte po sv. omši stretli na tradičnej farskej káve v Pastoračnom centre, ktoré bolo zaplnené do posledného miesta. Stretnutie uviedol náš pán farár ThDr. Július Marián Prachár pekným retrospektívnym obrazovým i slovným pohľadom na časy, kedy myšlienka postavenia pastoračného centra ešte len skrsla v jeho hlave, na množstvo stretnutí a úvah medzi jej nadšencami, diskusií na arcibiskupskom úrade až po projektovanie, stavbu a množstvo hodín, ktoré sme pri budovaní mnohí strávili zároveň budujúc svoje vzťahy i nadobúdajúc vzťah k myšlienke centra ako takej. Pán farár zároveň zrekapituloval aj to, ako sme poslanie pastoračného centra sformulovali a konfrontoval ho so skutočnosťou. S potešením sme mohli skonštatovať, že to, s čím sme k budovaniu pristupovali, sa stalo našou každodennou farskou realitou.

Šéf našej Farskej rady Peter Federič pri tejto príležitosti predstavil jej programové plány na najbližšie obdobie vrátane úvah o doplnení Farskej rady novou krvou. Chceli by sme, aby existujúcu zostavu doplnili najmä tí farníci, ktorí sa v uplynulom období už aktívne do jej práce zapájali.

Príjemné sviatočné spomienkové dopoludnie obohatilo množstvo sladkých a slaných dobrôt z kuchýň nielen našich farníčok, ale aj farníkov. Vôňa koláčov a kávy bola úžasných doplnkom vynikajúcej atmosféry, ktorá v Pastoračnom centre pretrvala až do poludňajších hodín. Mnohým z nás dala novú silu pre ďalšiu prácu v prospech nás všetkých.