Novinky

« Späť

Májová detská svätá omša

Májová detská svätá omša

Tradícia svätých omší venovaných deťom pokračovala v tretí májový piatok, 18. mája. Deti - dnes samé dievčatá - začali o 17:00 hod. nácvikom spevu v Pastoračnom centre, po ktorom sa mimoriadne aktívne zúčastnili na svätej omši v tradičnom čase o 18:00 hod. Bol to veľmi pekný zážitok pre všetkých zúčastnených, nielen pre deti samotné.

Mamičky Petronela a Veronika spolu s gitaristkou skvele deti pripravili. Vypočuli sme si krásne, plynulo a zreteľne prečítaný nie ľahký text prvého čítania. Pán farár sa s osobitosťou sebe vlastnou prihovoril deťom vo svojej kázni, po ktorej tri malé speváčky prečítali spoločné modlitby veriacich. Následne sa už deti zapojili do svätej omše ako vynikajúci, dnes nielen spevácky, ale aj pohybový sprievod. Bolo príjemné sledovať, ako sa spontánne a húfne pri rozdávaní svätého prijímania nahrnuli k pánovi farárovi pre svoj krížik, ale i tie žiarivé šťastné očká, keď s krížikom na čele odchádzali späť do svojho speváckeho tvaru. Ich aktívny vstup do svätej omše však neskončil záverečným požehnaním: aj po jej skončení sme si v ich podaní vypočuli pár piesní doplnených aj rozkošnou pohybovou vložkou.

Opäť sme zo svätej omše odchádzali v mimoriadne dobrej nálade, a tí starší snáď  aj s pocitom akéhosi omladnutia. Tešíme sa na ďalšiu účasť týchto našich deťúreniec na piatkovej, či inej svätej omši!