Novinky

« Späť

Pri krbe s Vladimírom Palkom - pozvánka na piatok, 11. mája

Pri krbe s Vladimírom Palkom - pozvánka na piatok, 11. mája

Naše stretnutia pri ohni krbu s významnými osobnosťami slovenského verejného a katolíckeho života pokračujú stretnutím s bývalým politikom KDH zastávajúcim aj post ministra vnútra, dnes vysokoškolským učiteľom matematiky a publicistom Vladimírom Palkom. Základná téma stretnutia - krása matematickej rovnice - sa isto rozšíri aj do iných oblastí nášho života. Všetci záujemcovia o diskusiu s touto osobnosťou sú vítaní v našom Pastoračnom centre sv. Márie Magdalény v piatok, 11. mája o 19:00 hod.

Doc. RNDr. Vladimír Palko, CSc. sa narodil 10. mája 1957 v Bratislave. V roku1981absolvoval Matematicko-fyzikálnu fakultu Univerzity Komenského v Bratislave, v roku1987 získal titul kandidáta vied. Medzi rokmi1981 až 1990 pôsobil ako odborný asistent na Katedre matematiky na Elektrotechnickej fakulte Slovenskej vysokej školy technickej a ako vedecký pracovník na Ústave technickej kybernetiky v Slovenskej akadémii vied.

Od roku1991 až do roku 1996 bol odborným asistentom na Katedre matematiky Fakulty elektrotechniky a informatikySlovenskej technickej univerzity. Titul docent v obore matematika získal v roku1996.

Do politiky vstúpil po parlamentných voľbách v roku 1998, v ktorých získal mandát poslanca Národnej rady Slovenskej republiky za SDK. Vo voľbách v roku 2002 získal mandát poslanca za stranu KDH, ktorý však neuplatnil, lebo sa stal ministrom vnútra. Vo funkcii pôsobil až do 7. februára 2006, keď rezignoval a uplatnil svoj poslanecký mandát.

V roku 2006 sa po parlamentných voľbách stáva poslancom za KDH. Mandát vykonával aj po vystúpení z KDH a založení strany KDS v roku 2008, vtedy sa stal nezávislým poslancom až do konca volebného obdobia.

Od roku 2010 pôsobí mimoparlamentne.

Vladimír Palko publikuje v novinách, na webe, ale napísal aj tri knihy, z ktorých dielo Levy prichádzajú ocenil listom aj Svätý Otec Benedikt XVI.

Dnes pracuje ako vysokoškolský pedagóg v obore matematika. Je ženatý, má tri deti.