Novinky

« Späť

Farský piknik na Deň matiek

Farský piknik na Deň matiek

V našej farnosti je už dobre zavedenou tradíciou, že krásne jarné počasie využívame aj na stretnutie vo farskej záhrade pri grilovaných dobrotách a koláčikoch nielen našich šikovných farníčiek, ale aj niektorých farníkov. Tento rok sme sa stretli priamo na Deň matiek, teda v nedeľu, 13. mája, od 15:00 hodiny. Bolo vynikajúco!

Dnešný uponáhľaný svet nedáva veľa príležitostí na to, aby sa človek aspoň raz za čas zastavil, vypol, pookrial a načerpal fyzické aj psychické sily v spoločnosti svojich priateľov a známych, zistil, čo má kto nové a ako sa mu darí, prípadne si popri dobrom jedle a pití aj trošku zašportoval. Výnimkou nie sme ani my, rusovskí farníci, preto je pre naše otvorené spoločenstvo veľmi vítanou príležitosťou stretnúť sa v krásnom priestore farskej záhrady na už tradičnom pikniku, kde si na svoje prídu všetky generácie. Od malých detí, ktoré majú k dispozícii vynikajúce ihrisko na trávnatej ploche až po farníkov dospievajúcej a dospelej či najstaršej generácie. Na vlastnej skúsenosti sme zistili, aké prínosné je, keď sa stretneme nielen v kostole, kde je priebeh tej hodinky presne daný a po ktorej sa často ponáhľame do svojich domov, ale aj v neformálnom prostredí, kde sú oveľa väčšie možnosti či už na vzájomné spoznávanie sa, ale aj na priateľské diskusie, výsledkom ktorých je niekedy nielen relax, ale aj pomoc alebo užitočná informácia. A niekedy napr. "len" lepšie spoznanie toho druhého, poznaného snáď iba z videnia z kostola alebo zistenie, že vo farnosti pribudol niekto nový, možno starý známy. A takých prekvapení môže byť na farskom pikniku viac. Máme už viacročnú skúsenosť, že pri tomto neformálnom stretnutí vynikajúco všetci pookrejeme a toto doteraz vždy krásnym počasím obdarené popoludnie sa nám stane zdrojom novej energie, optimizmu a motivácie do ďalších dní. Nenechajte sa preto pripraviť o tento skvelý zážitok!

A presne takto sa nám vydaril aj tohtoročný piknik. Mal však osobitný náboj, lebo sa konal práve druhú májovú nedeľu, teda na Deň matiek. Samozrejme, boli medzi účastníkmi. Počasie sa mimoriadne vydarilo, bolo pekne slnečno, prakticky bez vetra. Ako sme predpokladali, tak sa aj stalo: zastúpené boli všetky generácie - od batoľaťa až po dôchodcov. Každý priniesol čo-to pod zub, nápojový režim zabezpečila organizačná skupina Farskej rady. Niekto si opiekol údeninu na ohníku, iný zahryzol do dobrôt pripravených na stoloch, všetci sme dopĺňali tekutiny či už vo forme minerálky, pivka alebo bieleho či červeného vínka, každý podľa chuti. Športový ráz popoludniu dal náruživý futbalový zápas, či iné loptové hry. Deťúrence si dosýta vychutnali aj preliezky či iné atrakcie farskej záhrady. A ako na každej dobrej akcii, na ktorej sa zúčastňujú deti, aj odraté koleno sa pritrafilo. A v tieni farskej budovy sme všetci posedeli a výborne, bez akejkoľvek časovej tiesne si porozprávali. Bolo to vskutku nádherné popoludnie tvorené úžasným spoločenstvom.