Novinky

« Späť

Detská svätá omša

Detská svätá omša

Jedným z mála pozitívnych dopadov rozširovania našej mestskej časti výstavbou nových obytných zón je aj zvyšujúci sa počet mladých rodín s deťmi. Aj vďaka tomu, ako aj obetavosti a iniciatíve mladých mamičiek, začíname systematickú prácu s deťmi, ktorá mala dnes, 15. decembra, svoju premiéru vo forme prvej detskej svätej omše.

Tri naše nové členky farskej rady - Petra, Gabika a Veronika, sa dnes postarali o atraktívny večer skupinke našich najmenších farníkov: pripravili im aktívnu účasť na večernej svätej omši, po ktorej sa s nimi ešte porozprávali a zabavili v Pastoračnom centre.

Už pred svätou omšou bolo zrejmé, že sa schyľuje k výnimočnému večeru: v sakristii bolo namiesto sústredeného ticha počuť štebot vzrušených detí, z ktorých sa zrejme každé jedno prvýkrát obliekalo do miništrantského. Na prekvapenie nás, starších, sa pre každého drobca našlo akurátne oblečenie. Mamičky svedomite pripravili "lektorský zbor" - v podaní detí sme si vypočuli čítanie z proroka Izaiáša, žalmy i spoločné modlitby veriacich. Pán farár sa vo svojej kázni špeciálne prihovoril najmladším, čo vytvorilo osobitnú atmosféru v celom kostole. Bolo roztomilé sledovať v očkách deťúreniec vzrušenie z pocitu vlastnej dôležitosti, ale i občasné rozpaky z neistoty v tom, čo kedy urobiť, kam sa presunúť či ako a kedy zvoniť.

Po svätej omši sa ešte deti v teple Pastoračného centra pohrali, porozprávali i zaspievali si v sprievode gitary.

Všetci veríme, že sme dnes položili základy systematickej práce s našimi najmenšími a tak si začali vychovávať novú generáciu verných farníkov a aktívnych miništrantov.